AESTHETIC AND RESTORATIVE DENTISTRY

Грижа за бременни и кърмачки

Грижа за бременни и кърмачки

Физиологичните промени, които в началото на бременността настъпват в организма на жената, неизбежно повлияват и състоянието на зъбите. През 9-те месеца кое е позволено за бременната и кое не при грижата за зъбите?

Скъпи бременни и майки, важно е да помните, че Вашата уста е основният източник на зараза за бебето. Не позволявайте Вашите развалени зъби да се отразят и на детето Ви.

По време на бремеността почти няма ограничения за стоматологично лечение. Поставянето на упойка не само е задължителен елемент, но е и наложително. Всяка Ваша болка се отразява на плода, а в действителност упойката е безвредна за него.

Трябва да избягвате избелването на зъбите си по време на бременността и кърменето,тъй като се прави с гелове, съдържащи киселини, и така допълнително се уврежда и без това податливият на кариеси емайл.

Вето на рентгеновите снимки

През бременността е противопоказано.

Има случаи обаче, когато снимката е абсолютно наложителна. Тогава тя се прави единствено в рентгенови кабинети, които осигуряват на бъдещата майка оловна престилка, спираща проникването на рентгеновия лъч към бебето в корема.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg